Kada je vreme za redizajn

Da li Vam je potreban redizajn sajta iako sve funkcioniše?

Da krenemo od prvog i osnovnog: tehnologija izrade i izgled web prezentacije.
Vaš sajt postoji već godinama i sve je na svome mestu, ali konkurencija je nakon Vas razvijala svoje prezentacije i samim tim vizuelno i tehnološki sajtovi su im bili napredniji.
Još do juče je flash bio sastavni deo skoro svake savremene web stranice, danas je to HTML5 dok se u najskorije vreme podrška kao i sam flash povlači iz upotrebe. To je samo jedna priča o tome koliko tehnologija napreduje.
Primetili smo da mnogi sajtovi imaju problem sa implementiranim google mapama jer je google promenio poslovnu politiku i od besplatne implementacije danas uveo implementaciju koja se plaća.

Druga i veoma bitna stvar su mobilni uređaji i prikaz sajta na mobilnim uređajima.
Od prošle 2018. godine pristup internetu putem mobilnih telefona prestigli su desktop računare.
Tako da je dizajn koji je adaptivan (responzivan) za sve uređaje putem kojeg se pristupa ključan za web prezentaciju.
Ukoliko Vaš sajt nije prilagođen mobilnim uređajima u pretragrama google će ga staviti daleko. Tako da ukoliko Vam sajt na mobilnom izgleda loše, nepravilno znaci da morate da što pre krenete u proces redizajna.

Da li za redizajn treba izabrati one koje su Vam radili postojeći web sajt? To je na Vama, ali ukoliko odlučite da kompletno redizajnirate sajt koji bi se znatno razlikovao od postojećeg uvek je bolje izabrati nove ljude da Vam redizajniraju sajt i samim tim Vam uneti nove ideje.

Najveći razlog da krenete u redizajn web stranica, je promena vizuelnog intetiteta.